Menu NL | FR

Zwaarte en Lichtheid (in relaties)

WORKSHOP

inzicht in de waanzinnige werkelijkheid van een intieme relatie

Zaterdag 9 mei 2015 | 10:00 – 18:00 uur

Thuis versus Tegenpool
We kennen allemaal het intense verlangen om bij een partner thuis te komen. Daarnaast hebben we ook ondervonden dat tegenpolen elkaar aantrekken. In een relatie zitten we dus voor de aartsmoeilijke opdracht om bij onze tegenpool deze thuis te vinden.

Waanzin versus Werkelijkheid
Als we verliefd worden voelen we ons tot zoveel meer in staat. We gaan er al snel van uit dat vele van onze verwachtingen vervuld gaan worden. We lijken wel in de greep van een stukje waanzin. De werkelijkheid verschuift naar de achtergrond. In deze werkelijkheid zijn we soms zo verschillend van elkaar dat we elkaar niet of nauwelijks kunnen begrijpen en zijn onze verwachtingen soms verre van realistisch.

Voeding en Verdieping
Als we de liefde willen blijven voeden en verdiepen, is het nodig om meer zicht te krijgen op en inzicht in deze werkelijkheid. Zo blijven we makkelijker uit de greep van teleurstelling en verzuring.

Omgaan met Verschil
Op deze dag gaan we op zoek naar onze eigen waanzinnige werkelijkheid met betrekking tot intieme relaties, naar de beelden die wij hierover meedragen, en naar onze geschiedenis hierin. Er worden manieren aangereikt hoe in verbondenheid met verschillen omgegaan kan worden.

 

Doelgroep
Deze workshop is voor iedereen die verdieping zoekt in dit thema. Het hebben van een intieme relatie is geen voorwaarde tot deelname.

Begeleiders
Nadine Verhoeven en Bart De Coninck begeleiden deze dag. Zij werken beiden als psychotherapeut en relatie-therapeut. Als duo hebben ze jarenlange ervaring in de begeleiding van koppels in crisis.

Bart De Coninck  (°1963)
Experiëntieel psychotherapeut (Gestalttherapie)
Relatietherapeut
Opgeleid in Systemisch werken
m 0476 66 06 37
bart@eigenkleur.be

Nadine Verhoeven  (°1958)
Experiëntieel psychotherapeut (Gestalttherapie)
Relatietherapeut
Opgeleid in Clownswerk en in Improvisatietheater
m 0497 36 28 89
nadine@eigenkleur.be

Aanmelding

  • Aanmelden kan bij één van ons beiden.
  • Kostprijs: € 95,-   (Lunch, koffie, thee en versnaperingen inbegrepen)
  • Bij aanmelding vóór 1 april 2015 is het € 85,-

Locatie
De dag zal doorgaan op de fijne en ondersteunende locatie van Centrum Het Midden in Westmalle. Voor meer informatie kunt u kijken op www.hetmidden.be.