Bart De Coninck

°1963, Wolvertem, BE

♦Bart is oorspronkelijk opgeleid als arts en heeft meer dan 15 jaar ervaring binnen de klassieke geneeskunde (1988-2006)

♦Vanaf 2004 heeft Bart zich omgeschoold tot psychotherapeut en relatietherapeut in gestalttherapie. Hij volgde daarna verschillende opleidingen in familieopstellingen, somatic experiencing, psychotraumatologie en inner-child-psychologie.

♦Bart heeft in 2006 Eigenkleur opgericht, een groepspraktijk voor therapie en relatietherapie. Sindsdien werkt hij als psychotherapeut in één-op-één begeleiding en relatietherapie

♦Vanaf 2013 heeft Bart zich verder verdiept in Reconstructive, een nieuwe methode voor persoonlijke ontwikkeling en trauma-healing, een combinatie van schaduwwerk en lichaamswerk in groep. Schaduwaspecten zijn vergeten, onderdrukte delen van de persoonlijkheid. Ze kennen hun oorsprong in de vroegste levensjaren en hebben te maken met onverwerkte rouw van familiale en van collectieve oorsprong. Dit uit zich op heel verschillende manieren in het volwassen leven: als stress, perfectionisme, veeleisendheid of twijfel, als zwaarte, depressie, afhankelijkheid, verdoving of vermijdingsgedrag, als frustratie, conflicten, schaamte, schuld of tekort aan zelfrespect. Integratie van schaduwaspecten uit het onbewuste maakt emoties vrijer en bevordert de groei van natuurlijke kracht en evenwicht. .

♦Sinds 2015 zijn Reconstructive en Reconstructive-based-Therapy zijn belangrijkste werkmodellen geworden, zowel in individuele begeleiding, relatietherapie als in groepswerk. Sindsdien faciliteert Bart workshops, retraites, mannengroepen en opleidingen in Reconstructive.

♦Bart is co-founder van LABS by Reconstructive, een opleidingscentrum in Reconstructive en Reconstructive-based-Therapy.

Reconstructive-based-Therapy is een begeleidingsmodel voor individuele begeleiding, teambegeleiding en relatietherapie. Bart heeft dit model de afgelopen 8 jaar ontwikkeld . Het beoogt integratie van de schaduwaspecten en heling van trauma

Bart leidt begeleiders en hulpverleners op in Reconstructive-based-Therapy

Bart werkt mee aan twee podcasts. MannenSteunenMannen, een podcast over zelfontwikkeling bij mannen en Liefde tussen Hemel en Hel, een podcast over liefde en relaties.

♦ Individuele sessies met Bart zijn mogelijk in Malle, Antwerpen en online. Bart werkt in het Nederlands, Engels, Spaans en Frans.

♦ Meer info op: bartdeconinck.be en labsbyreconstructive.be

♦ Sociale media:

 

THEMA’S

♣Steviger in het leven staan, makkelijker beslissingen nemen en tot focus en actie komen in je projecten

♣Meer evenwicht en welzijn vinden op emotioneel en mentaal vlak (zelfbeeld, twijfels, frustratie, lusteloosheid)

♣Je plek innemen als partner, ouder en op je werk

♣Fundament ontwikkelen als man

♣Betekenis van je leven

♣Begeleiden van hulpverleners (supervisie, opleiding)

♣Begeleiden van zelfstandigen en ondernemers in de ondersteuning van hun projecten

TALEN

  • Nederlands – Engels – Frans – Spaans
  • English – Dutch – French – Spanish
  • Français – Néerlandais – Anglais – Espagnol
  • Español – Holandés – Ingles – Frances