Verbinding met mijn Essentie

WAT BEDOEL IK MET ‘MIJN ESSENTIE’?

We zijn nog zo veel meer dan de persoon die we vandaag in de wereld zetten. 

We zijn tot zoveel meer instaat dan hetgeen we vandaag durven te doen. 

Er zit nog van alles in ons dat naar buiten wilt komen. 

We besteden alleen meer energie en tijd om het te beschermen dan om het te benutten en ervan te genieten.

WAAROM INVESTEREN WE ZOVEEL IN BESCHERMING? 

We hebben onszelf allerlei patronen en gedachten aangeleerd om ons te beschermen. De meeste keuzes die wij dagelijks maken komen voort uit die beschermende automatische piloot. Alles wat deze “auto-pilot” niet kent, wordt meteen afgevoerd. De wijze waarop we die afwijzingen doen, kan per persoon verschillen.  De één doet of hij/zij het niet ziet. De ander heeft een interne stem die gelijk met tegenargumenten komt. Soms zeggen we voor het gemak gewoon JA, maar weten we van binnen dat het een NEE is. En ga zo maar verder. Dit innerlijke proces verloopt vaak niet bewust, maar op een automatische en onbewuste manier. 

WAT IS DAAR MIS MEE?  

Op die manier kunnen we niet groeien. Er is geen mogelijkheid voor het nieuwe, om te leren. We hebben het nodig om te groeien, om ons te ontwikkelen. Zodra we te lang in stilstand staan, worden we gefrustreerd, ziek, moe, apathisch, etc. Soms zoeken we dan kicks of verdoving (bijv. alcohol, seks, eten, games, drugs, etc) of aandacht (bijv. helpen, zorgen voor, ruzie maken, etc.) om ons toch weer even ‘levend’ te voelen. Meestal werkt dat maar voor korte duur.

HOE KAN RECONSTRUCTIVE HIERBIJ HELPEN?

Tijdens een workshop Reconstructive krijg je de gelegenheid om jouw beschermingsmodus te testen. In een veilige omgeving kan je ONTDEKKEN hoe je jezelf blokkeert, ERVAREN van nieuwe mogelijkheden die je nooit van jezelf voor mogelijk had gehouden en het INTEGREREN hiervan door er direct mee te gaan spelen, verschillende manieren uit te proberen. Kijk op reconstructiveschool.be voor meer informatie over deze methode.