Wel of niet mijn verantwoordelijkheid

Mijn Verantwoordelijkheid versus Niet Mijn Verantwoordelijkheid

⬇️Enkele voorbeelden⬇️

Ik ben niet verantwoordelijk voor de roddels die mijn buurvrouw verspreidt. Ik ben wel verantwoordelijk voor mijn acties en manier van reageren. Ik blijf verantwoordelijk voor mijn emoties en vooral ook voor de manier waarop ik die uit.

Ik ben niet verantwoordelijk voor het feit dat mijn baas mijn emails niet op tijd leest en zaken daardoor niet vlot verlopen. Ik ben er wel verantwoordelijk voor dat ik mezelf dan opboei, nerveus wordt, de hele bang ben dat er iets zal foutlopen en totaal niet meer productief ben.

Ik ben er niet verantwoordelijk voor dat mijn dochter van 22 haar studie verwaarloost en experimenteert met drugs. Ik ben er wel verantwoordelijk voor dat ik mij hier niet teveel door laat afleiden en mij blijf focussen op hetgeen voor mij belangrijk is, anders verwaarloos ik mijn leven en doe ik hetzelfde.

Kijk maar of je er voor jezelf ook een paar leuke op kan loslaten!

Succes!

⬇️❗️🔛❗️⬇️

In ons werk als therapeut helpen wij jou om via diverse manieren meer zicht te krijgen op hetgeen voor jou belangrijk is. Waar steek jij nu de meeste energie in, waar mag dat wat minder en waar mag meer naar toe stromen?

Vermoeidheid, Angst, Twijfel, Frustraties op werk of privé komen vaak voort uit het niet helder hebben wat voor jou op dit moment het juiste is om te doen, waar jij verantwoordelijkheid voor kan en wilt nemen. Welkom!

🤜🤛

Job Hulshoff