En we gaan door..

Onze relaties kenmerken ons mensen het meest. Ze houden ons bezig, inspireren ons, maar bezwaren ons ook vaak.

Geen dier op aarde gaat relaties aan zoals de mens dat doet. Vaak zijn de interacties die we hebben met anderen en met de wereld behoorlijk ingewikkeld.

Wij dragen diep in ons relationele kwetsuren mee. En dan spreek ik niet alleen over de intieme partners die ons hart gebroken hebben, maar over zo vele dynamieken die zich tussen ons en andere mensen (ver weg of dicht bij, privé en op werkgebied) ons hele leven afspelen en ons verward, eenzaam en in pijn kunnen achterlaten.

En toch blijven wij mensen proberen. Dag in, dag uit. Ook al zijn we allemaal bang opnieuw pijn gedaan te worden. Ook al vinden we dat een heleboel daar buiten fout loopt. Ook al blijven we soms op dezelfde manier onhandig en weinig helder in onze communicatie en bewegingen. We gaan door.

Dat volhouden wil ik vandaag graag in de verf zetten op deze maandag. Het draagt een intrinsieke levenskwaliteit in zich. Het leven gaat door met of zonder ons. Wij gaan door met of zonder onze problemen, met of zonder onze kwetsuren. En dat is wat telt.

Ik wens jullie een mooie start van deze week toe,

Bart De Coninck