Education Transformation Celebration

JOB HULSHOFF:

Mijn rode draad voor persoonlijke ontwikkeling:

  1. – Education
  2. – Transformation
  3. – Celebration

 

Het pad van leren, transformeren en eren/vieren is een continue cyclus waarbij we stap voor stap steeds iets dichter bij onze essentie komen. Hoe meer we bij onze essentie komen als individu én als collectief, hoe meer vrijheid en vreugde we gaan we ervaren en hoe meer verantwoordelijkheid we durven te nemen. En… dat is een zalig pad!

Education (Leren)

Het openstaan voor nieuwe informatie is een eerste stap om je te openen voor nieuwe mogelijkheden. Samen met de cliënt ontdekken we vanuit de diverse theoretische invalshoeken (Transpersonal Coaching, Reconstructive, Gestalt, Systemisch Werk, Siberisch Sjamanisme) welke patronen hij/zij heeft ontwikkeld, wat die hem/haar hebben opgeleverd en gekost.

Transformation (Oefenen & uitproberen)

Transformeren vraagt om een actie; hierdoor komt er in “het oude” iets in beweging en kan “het nieuwe” voorzichtig tevoorschijn komen. In de therapeutische setting komt dit tot uiting door te oefenen en nieuwe manieren uit te proberen. Dit kan in eerste instantie in de therapieruimte en vervolgens ga je er mee aan de slag in je eigen dagelijks leven.

Celebration (Eren/vieren)

Na een aantal sessies zie of hoor ik bij de cliënt vaak veranderingen en/of pogingen om de dingen eens anders te doen. Zelf zien ze vooral dat het ‘helemaal niet helpt’ en benoemen ze gefrustreerd de keren dat ze het ‘nog altijd op de oude manier’ doen. Na enig blozen of een verbaasde blik -als ik de waargenomen veranderingen benoem- zie je dat de ‘glorie’ zorgvuldig kan worden toegelaten.

Inspiration?

Heeft deze tekst jou geïnspireerd om samen met mij een paar stappen op jouw pad van persoonlijke ontwikkeling te zetten?

Wees welkom!

Job Hulshoff – Antwerpen (Berchem) en Malle

job@eigenkleur.be

+32 493 05 32 79