Actie

Waarom is actie of “huiswerk” belangrijk na een therapiesessie? Of ook na het verkrijgen van een inzicht op een andere manier?

Vaak worden mensen zich in een therapiesessie bewuster. Prima, dan is het een vruchtbare sessie geweest. Maar als van daaruit geen actie genomen wordt, dan zakt de energie terug en komen ook oude twijfels terug opdagen.

Actie zorgt ervoor dat we aan ons systeem – ons lichaam, onze mindset -, een nieuwe ervaring geven. Vanuit een ervaring (actie) kan dit nieuwe zich makkelijker verankeren. Als het enkel bij “weten” blijft is dat niet voldoende om verandering te bestendigen.

Goeie acties kunnen zijn: een spannend gesprek op een nieuwe manier aangaan, een beslissing nemen, een confrontatie aangaan of net uit de weg gaan, contact opnemen met iemand, een mededeling doen, iets aanpakken wat al lang hangende is of weegt, …

Het beste werkt het als de actie op een logische manier voortkomt uit het inzicht. Als ik tot het inzicht kom dat ik mijn moeder toch wel heel éénzijdig benaderd heb in mijn leven wat zou dan voor nu een goeie stap zijn in relatie met haar?
Angst is de belangrijkste reden om het niet te doen. Angst om het oude te verlaten is er altijd. Daar kan je doorheen

Succes!

Livia De Vos