Aanbod in Groep

Lichaamswerk in groep werkt op een diep niveau in. Van daaruit komt er healing en beweging.

Driedaagse workshops en retraites in Reconstructive.

Reconstructive is een nieuwe methode voor persoonlijke ontwikkeling en trauma-healing. Het is emotioneel lichaamswerk in groep. Tijdens het werk worden schaduwaspecten geïntegreerd. Schaduwaspecten zijn vergeten, onderdrukte delen van je persoonlijkheid. Ze kennen hun oorsprong in de vroegste levensjaren en hebben te maken met onverwerkte rouw van familiale en van collectieve oorsprong. Dit uit zich op heel verschillende manieren in het volwassen leven: als stress, perfectionisme, veeleisendheid of twijfel, als zwaarte, depressie, afhankelijkheid, verdoving of vermijdingsgedrag, als frustratie, conflicten, schaamte, schuld of tekort aan zelfrespect. Integratie van schaduwaspecten uit het onbewuste maakt emoties vrijer en bevordert de groei van natuurlijke kracht en evenwicht.

Reconstructive kent zijn wortels in de Psychotraumatologie, de Jungiaanse psychologie en de Inner-child-psychologie. Jung introduceerde ‘de menselijke schaduw’ al lang geleden. Ook rond het begrip ‘Innerlijk kind’ wordt al vele decennia lang nagedacht binnen de psychologie. En over ‘Trauma en Hechting’ is al veel inkt gevloeid.

Reconstructive kan beschouwd worden als een vernieuwende methode op gebied van persoonlijke ontwikkeling en trauma-healing. Net omdat het directe lichamelijke ervaringen geeft van beide zijden van de schaduw: de onbewuste pijn én de afweer, is het verwerkingsproces naderhand van ongekende diepte.

Dit werk kan in gemengde groepen of in mannengroepen of vrouwengroepen gevolgd worden.

Raadpleeg hier de kalender.

Opleidingen in Reconstructive en in Reconstructive-based-Therapy

Wij bieden Basisopleidingen in Reconstructive aan, open voor iedereen. Daarnaast zijn er Vervolgopleidingen voor wie een basisopleiiding afgerond heeft.

Wij hebben een specifiek aanbod voor Hulpverleners en Begeleiders. Een traject tot Counselor/Coach in Reconstructive-based Therapy en een trajcet tot Therapeut in Reconstructive-based-Therapy.

Kijk hier voor meer info over deze opleidingen