Aanbod voor hulpverleners en begeleiders

De vier therapeuten van Eigenkleur vormen samen LABS by Reconstructive, 

Labs is een centrum voor emotioneel lichaamswerk. Reconstructive is een nieuwe methode voor persoonlijke ontwikkeling en trauma-healing. Het is lichaamswerk in groep. Tijdens het werk worden schaduwaspecten geïntegreerd. Schaduwaspecten zijn vergeten, onderdrukte delen van je persoonlijkheid. Ze kennen hun oorsprong in de vroegste levensjaren en hebben te maken met onverwerkte rouw van familiale en van collectieve oorsprong. Dit uit zich op heel verschillende manieren in het volwassen leven: als stress, perfectionisme, veeleisendheid of twijfel, als zwaarte, depressie, afhankelijkheid, verdoving of vermijdingsgedrag, als frustratie, conflicten, schaamte, schuld of tekort aan zelfrespect. Integratie van schaduwaspecten uit het onbewuste maakt emoties vrijer en bevordert de groei van natuurlijke kracht en evenwicht.

Reconstructive kent zijn wortels in de Psychotraumatologie, de Jungiaanse psychologie en de Inner-child-psychologie. Jung introduceerde ‘de menselijke schaduw’ al lang geleden. Ook rond het begrip ‘Innerlijk kind’ wordt al vele decennia lang nagedacht binnen de psychologie. En over ‘Trauma en Hechting’ is al veel inkt gevloeid. Reconstructive kan beschouwd worden als een vernieuwende methode op gebied van persoonlijke ontwikkeling en trauma-healing. Net omdat het directe lichamelijke ervaringen geeft van beide zijden van de schaduw: de onbewuste pijn én de afweer, is het verwerkingsproces naderhand van ongekende diepte.

Reconstructive-based-Therapy is een begeleidingsmodel voor individuele begeleiding, teambegeleiding en relatietherapie, dat integratie van schaduwaspecten en healing van trauma beoogt. Net zoals Reconstructive kan gezien worden als een revolutie binnen de wereld van de persoonlijke ontwikkeling, staat Reconstructive-based-Therapy voor een nieuwe benadering binnen de hulpverlening.

LABS by Reconstructive biedt opleidingen en supervisie aan voor hulpverleners en begeleiders. Zo is er een Traject tot Counselor/Coach in Reconstructive-based-Therapy, een Traject tot Therapeut in Reconstructive-based-Therapy, en een aanbod in studiedagen.

Kijk hier voor meer info over de opleidingen specifiek voor hulpverleners en begeleiders.

En kijk hier voor de volledige kalender met daarin de verschillende workshops, retraites, opleidingen en studiedagen in Reconstructive en Reconstructive-based-Therapy.