Menu NL | FR

Vrouwen & Mannen: De Paradox van Liefde & Haat

Driedaagse workshop door Ria Verlinden & Bart De Coninck

Programma om Vrouwen & Mannen krachtiger te maken

We hebben vaste beelden en concepten over vrouwen en mannen. Deze kennen hun oorsprong in onze geschiedenis, onze familie en de verschillende collectieven tot dewelke we behoren.We hebben niet altijd door hoe verschillend we ons verhouden tot vrouwen en tot mannen.

Onze eigen gender gemeenschap – man tussen mannen & vrouw tussen vrouwen – is de beste plek om thuis te komen in onszelf, in ons lichaam en in onze gemeenschap.We ontdekken hoe ‘sacred & secret’ we als man of vrouw zijn, en komen in contact met onze schaduwzijden.

Onze schaduw toont ons wat we niet willen zijn, wat we afwijzen. In dit proces vinden we kracht, de kracht als vrouw, de kracht als man. Enkel in deze kracht kunnen we ons vrij bewegen in relaties en groeit respect voor de ander.

Dag 1: Mannen en vrouwen samen met Ria en Bart
Dag 2: Vrouwencirkel met Ria & Mannencirkel met Bart
Dag 3: Mannen en vrouwen opnieuw samen met Ria en Bart

MEER MIJN PLEK INNEMEN ALS VROUW of MAN

in mijn job of functie
in mijn partnerrelatie
als ouder

Krachtige vrouwen, Krachtige mannen….

Werkvormen
In deze workshop worden een brede waaier van werkvormen en theoretische kaders gebruikt. De belangrijkste hiervan wortelen in het systemische werk van Bert Hellinger, het reconstructieve werk van Carola Castillo en in de archetype-werk van Carl Gustav Jung.
Systemisch werk maakt dynamieken zichtbaar in systemen (families, organisaties, collectieven,…). Hierdoor kan wat geen erkenning kreeg als krachtbron geïntegreerd worden en worden balansen gezonder.
Reconstructive is een efficiënt werkmiddel om overlevingspatronen te transformeren. Een overlevingspatroon is datgene wat ik mezelf als kind aanleerde. Het is mijn comfortzone. Hierin ervaar ik weinig levenskracht en van hieruit kan ik moeilijk moed, eigenliefde en leiderschap ontwikkelen.
De archetypes van Jung zijn specifieke structuren uit het collectief onbewuste. Een archetype is als het ware ingegroefd in de psyche van elke mens door gelijkaardige ervaringen van alle mensen van alle tijden. Daarom zijn archetypes universeel en niet tijdsgebonden. Meer bewustzijn over onze specifieke relatie tot deze archetypes maakt krachtiger.

Praktische info

Voor wie: voor elke man en elke vrouw, ongeacht leeftijd, met of zonder partner, hetero of homo, …

Waar: Provinciaal Vormingscentrum Malle (B)

Data en werktijden: 10, 11 & 12 mei 2019 – 9.00 tot 17.00

Prijs: € 495 (btw in) – breaks & lunches inbegrepen
Early bird prijs voor 15 maart 2019: € 455
Speciale prijs bij aanmelding in duo of koppen: € 940 voor twee (of € 890 early bird)

Werktalen: Nederlands en Engels

Aanmelding:
bart@eigenkleur.be
+32 476 66 06 37
reconstructiveschool.be