Menu NL | FR

Reconstructive & Keuzes Maken

We maken continu keuzes, grote en kleine, bewust en onbewust. En geen keuze maken is ook een keuze. De paradox is overal!

DEF A5 flyer job.inddAls kind proberen we in het maken van keuzes vooral om onschuldig te blijven, en in die periode is dat gezond en normaal. We kiezen van nature wat in onze omgeving het best wordt aanvaard, als kind zijn we immers van hen afhankelijk.

Het heeft ons geholpen om onze jeugd door te komen (te overleven)  in ons gezin, in onze buurt, op onze school, enz. Keuzes maken vanuit ‘onschuldig-willen-zijn’ of ‘op-veilig-spelen’ is daardoor bij velen van ons een patroon geworden.

Zonder dat we het door hebben, zijn veel van onze dagdagelijkse keuzes als volwassenen daar nog altijd op gebaseerd.

Het gaat hier niet over goede of slechte keuzes, maar over het bewust worden dat een keuze waar veiligheid aan ten grondslag ligt, gevoed is door angst en bijna altijd voor herhaling zorgt. Meer van hetzelfde… in situaties, emoties en acties. Zonder dat we het eigenlijk willen, zorgt de (onbewuste) drang naar veiligheid dan voor herhaling en verveling. Willen we in ons leven vertrouwen en moed? Willen we meer levensvreugde, meer voelen? Dan hebben we werk te doen!

In Reconstructief werk kunnen we leren, ontdekken en een totaal nieuw beeld vormen over het maken van keuzes.

Reconstructief werk is ontstaan uit de nieuwste tendenzen binnen Systemisch Werk. Het helpt gewaarzijn te ontwikkelen over overlevingssystemen en emotionele blokkades.

De onderstroom wordt helderder. We ervaren meer flow. Dit geeft vertrouwen en moed. We worden van binnenuit krachtiger en besluitvaardiger.

Deze workshop is toegankelijk voor iedereen. Voorkennis of vooropleiding is niet vereist.

PRAKTISCH:

WebJob Hulshoff is facilitator in Reconstructive en begeleidt deze Growing Circle. Deze workshop wordt georganiseerd in een samenwerkingsverband met Eigenkleur, OPEN UP FOR LIFE! en Reconstructiveschool België.

Locatie:
Centrum Het Midden – Malle (B)
www.hetmidden.be

Deelnameprijs: 
275,00 € (btw incl.)
Niet-residentieel. Koffie, thee, water en lunches zijn inbegrepen in deze prijs.

Voor wie?
Toegankelijk voor iedereen die wil groeien.
Voorkennis, vooropleiding of ervaring is niet vereist.

Werktijden :
▪9.00 tot 19.00 op zaterdag 15 sept 2018
▪9.00 tot 17.00 op zondag 16 sept 2018.

Werktaal:
Nederlands of Engels, afhankelijk van de kennis en mogelijkheden van wie deelneemt.

Meer info en aanmelden:
reconstructiveschool.be/keuzes
Job Hulshoff: +32 493 05 32 79
job@eigenkleur.be