Menu NL | FR

Hart-lezen!

Literatuur kan mensen helpen om hun leven te begrijpen en beslissingen te nemen

– het zet hen aan het denken en leidt tot vriendschappen en een groepsgevoel.

(Jane Davis – oprichtster van The Reader Organisation in de UK)

 

Mensen voelen zich vaak verbonden met een verhaal, hebben het gevoel dat het iets vertelt over hun eigen leven, dat het troost biedt, zin geeft of helend is. In navolging van de Reader Organisation (UK) willen wij jullie zulke verhalen aanbieden.

Wat?
The Reader Organisation ontwikkelde een unieke methode van samen lezen, letterlijk én hardop. Het delen staat centraal. Delen van de literatuur, de gezelligheid én de geborgenheid. Hoe dikwijls hebben we ons al eens verbonden gevoeld met een verhaal? Het gevoel dat literatuur iets vertelt over ons eigen leven. Dit delen met anderen kan verbinding, hoop, rust en zingeving geven.

Wij lezen jullie hardop voor, creëren het plezier van te worden voorgelezen én de geborgenheid om het lezen te onderbreken met eigen gevoelens en bedenkingen.

Wij zorgen voor de verhalen en nodigen jullie uit om mee te genieten.

Voor wie?
Voor iedereen die samen met anderen wil luisteren naar hardop voorgelezen kortverhalen, literatuur of gedichten. Die zich wil laten meedrijven op de klanken, de woorden en de zinnen van een verhaal en wil genieten van dat wat ontstaat. U hoeft zelf niets voor te bereiden, geen literatuurkenner of fervent lezer te zijn. Het delen staat centraal. Wij kiezen de verhalen, lezen ze hardop voor, creëren het plezier van te worden voorgelezen én de ruimte om het lezen te onderbreken met eigen gevoelens en bedenkingen.

Wanneer?
nieuwe data volgen

Waar?
Eigen Kleur Praktijk voor Psychotherapie
Elisabethlaan 117A, 2600 Berchem-Antwerpen

Prijs?
100€ voor 5 avonden, te betalen op de eerste avond

Door wie?
Nadine Verhoeven (°1958): gestalttherapeute bij Eigen Kleur, bibliotheekmedewerkster en clown bij Clowns zonder Grenzen. Zij volgde diverse opleidingen rond verhalen vertellen en voorlezen. Recent volgde zij een opleiding bij The Reader Organisation.

Marianne De Bouw (°1957): gestalttherapeute bij Eigen Kleur, communicatietrainer binnen bedrijven. Zij is fervent (voor-)lezer van romans en kortverhalen en geboeid door de helende werking van literatuur.

Inschrijving? (max 10 deelnemers)
Via mail: nadine@eigenkleur.be
Via gsm: 0497 36 28 89
(ook voor meer informatie en vragen)