Menu NL | FR

Re-Connection

Wat kan je verwachten?

In deze workshop word je uitgedaagd om met andere ogen naar jezelf te kijken, om een ander perspectief te ervaren.

“Ik hou elke dag een beetje meer van mezelf in alles wat ik ben….”

Van in onze kindertijd dragen wij als mens overlevingssystemen mee. Dit zijn aangeleerde patronen, manieren waarop ik als kind voor mezelf een zo groot mogelijk veiligheid creëerde. Ik overleefde door mezelf opzij te zetten, door mijn plek weg te geven. Het is mijn comfort-zone.In onze Westerse wereld betekent dit voor de meeste mensen dat ze makkelijker met hun mentale brein en denken in contact komen dan met de wijsheid en de kracht die in ons lichaam zit.

MEER MIJN PLEK INNEMEN   

in mijn job of functie
  In mijn partnerrelatie
als ouder
in de verschillende groepen waarbinnen ik mij beweeg

 

Werkvormen

In deze workshops worden een brede waaier van werkvormen en theoretische kaders gebruikt. De belangrijkste hiervan wortelen in het reconstructieve werk van Carola Castillo en in de archetype-werk van Carl Gustav Jung.

re-connectReconstructive is een efficiënt werkmiddel om overlevingspatronen te transformeren. Een overlevingspatroon is datgene wat ik mezelf als kind aanleerde. Het is mijn comfortzone. Hierin ervaar ik weinig levenskracht en van hieruit kan ik moeilijk moed, eigenliefde en leiderschap ontwikkelen.

De archetypes van Jung zijn specifieke structuren uit het collectief onbewuste. Een archetype is als het ware ingegroefd in de psyche van elke mens door gelijkaardige ervaringen van alle mensen van alle tijden. Daarom zijn archetypes universeel en niet tijdsgebonden. Meer bewustzijn over onze specifieke relatie tot deze archetypes maakt krachtiger.

Praktische info

Voor wie: elke man of vrouw, ongeacht levensfase of leeftijd, is welkom. Er is geen vooropleiding of specifieke kennis nodig.

Locatie: Centrum Het Midden in Malle (B) – www.hetmidden.be

Wanneer:  1 en 2 november 2019

Werktijden: vrijdag en zaterdag telkens van 10 tot 18u

Prijs: € 250 (excl. BTW) Niet-residentiëel. Koffie, thee, water, versnaperingen, fruit en lichte lunch op zaterdag en zondag inbegrepen.

Info/aanmelding:

Bart De Coninck:
bart@reconstructiveschool.be
+32 476 66 06 37

reconstructiveschool.be
bartdeconinck.be