Bart De Coninck

°1963, Wolvertem (B)

♦Bart is opgeleid als arts en heeft meer dan 15 jaar ervaring binnen de klassieke geneeskunde (1988-2006)

♦Vanaf 2004 heeft Bart zich omgeschoold tot psychotherapeut en relatietherapeut in gestalttherapie, en volgde hij verschillende opleidingen in familieopstellingen in België, Nederland en Engeland.

♦Bart heeft in 2006 Eigenkleur opgericht, een groepspraktijk voor therapie en relatietherapie. Sindsdien werkt hij psychotherapeutisch met individuen en relaties.

♦Vanaf 2013 heeft Bart zich verder verdiept in reconstructive – het RIIHS-model, een innovatieve methode voor zelfkennis die zowel in één-op-één begeleiding als in groep zijn toepassing vindt -.  Dit werk is zijn belangrijkste werkvorm geworden, zowel individueel, met relaties als in groep. Bart faciliteert workshops in reconstructive, mannengroepen in reconstructive en leidt coaches en facilitators/therapeuten op in het RIIHS-model.

♦Sinds 2018 is Bart directeur van RIIHS België en sinds 2020 Co-directeur van RIIHS International. RIIHS is de Reconstructive International Integrative Holistic School, een internationale school opgericht door Carola Castillo.

♦Bart is de auteur van Nieuwe Helden, een gratis e-book over het ontwikkelingsproces van mannen tot meer moed. Via de link kan het gratis gedownload worden.

Bart werkt mee aan twee podcasts. Flashlights in the dark, micro-shots of consciousness, een podcast in het Engels over bewustzijn en Liefde tussen Hemel en Hel, een Nederlandstalige podcast over liefde en relaties.

♦ Individuele sessies met Bart zijn mogelijk in Malle, Antwerpen en online. Bart werkt in het Nederlands, Engels, Spaans en Frans.

♦ Meer info op: bartdeconinck.be en eigenkleur.be

♦ Sociale media:

 

THEMA’S

‘Ontleren’ van zoveel waarmee je je doorheen je leven vereenzelvigd hebt en wat niet meer dienstbaar is, is de essentie. Dan groeit het nieuwe vanzelf.

♣Steviger in het leven staan, makkelijker beslissingen nemen en tot focus en actie komen in je projecten

♣Meer evenwicht en kracht vinden op emotioneel en mentaal vlak (angst, frustratie, lusteloosheid)

♣Je plek als partner en ouder innemen.

♣Kracht als man

♣Betekenis van je leven

♣Begeleiden van helpers en zoekers (supervisie, opleiding)

♣Begeleiden van zelfstandigen en ondernemers in steun aan hun projecten

TALEN

  • Nederlands – Engels – Frans – Spaans
  • English – Dutch – French – Spanish
  • Français – Néerlandais – Anglais – Espagnol
  • Español – Holandés – Ingles – Frances