TRAINING WEAVING WISDOM

Trainingen

Plaatsen beschikbaar

Wanneer

Module 1 start op 28 en 29 november 2019

Door wie

Wat kan je verwachten

SYSTEMISCH WERK, SYSTEMISCHE RITUELEN & RECONSTRUCTIVE

7 modules van 2 dagen op donderdag & vrijdag

Visie van deze training

gratis kennismaking

– klik op de afbeelding voor meer info –

Deze leergang beoogt groei. Groei als mens en als professional zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hiertoe biedt deze training een combinatie van methodieken aan die het systemische gedachtengoed als gemeenschappelijke grond hebben. De systemische benadering biedt een vruchtbare bodem om onze waarneming, keuzes en contactstijl verder te ontwikkelen. Hiermee maken wij de weg vrij voor gezonde dynamieken. De traditionele wijsheid en het reconstructieve werk vormen een kostbare aanvulling in de verbinding op persoonlijk, intergenerationeel en collectief vlak.

afbeelding weaving wisdomSystemische benadering
We kijken naar de dynamieken in onze familie, in een team of organisatie en naar onze plek en aandeel erin. We doen dit vanuit een wijdere context en een breder perspectief. Dan zien we patronen in wat er zich afspeelt. Dit helpt om onze verantwoordelijkheden helderder te maken en geeft informatie hoe de andere betrokkenen uit te nodigen om hun bijdrage te leveren en hun verantwoordelijkheid op te pakken.

Metasystemische benadering: Reconstructive
Deze benadering helpt om onze innerlijke blockages en patronen te begrijpen. Deze patronen kennen hun oorsprong in onze vroegste kindertijd en maken dat conflicten en tekens van disbalans zich herhalen zonder dat we het door hebben. Ze maken dat we er toe neigen ofwel te veel verantwoordelijkheden naar ons toe te trekken ofwel er te weinig op te pakken. Dit werk laat toe dat deze innerlijke beperkingen transformeren. Zo worden we krachtiger en ontwikkelen leiderschap van binnenuit.

Traditionele wijsheid in systemische rituelen. The art of simplicity.
De interconnectie die in het Sjamanisme verweven zit en de intergenerationele kennis binnen de Zuid Afrikaanse traditie van de Sangoma worden verweven met onze westerse manier van ontwikkelen. Deze wijsheid ervaren en met respect inzetten in een veranderingsproces geeft verdieping.Wij leren over wat een ritueel een ritueel maakt. Hoe kunnen wij stilte dragen als voedingsbodem: dare to see – dare to be

Programma

Module 1 Opening en grond – 28/29 november 2019
In deze eerste module worden de fundamenten gelegd voor ieders leerproces, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. De kaders van systemisch werk, reconstructieve werk en oude wijsheid komen naast mekaar te liggen als aanzet.

Module 2 Transformatie van overlevingssystemen – 9/10 januari 2020
Met een volwassen helderheid leren we kijken naar onze kindertijd en de patronen die wij daar ontwikkelden te transformeren.

Module 3 Ieder heeft een plek – 2O/21 februari 2020
Wij staan stil bij ons eigen landschap: ons gezin van oorsprong, huidige gezinssituatie, organisatie, team en culturele systemen.

Module 4 Lichaam als leiddraad – 26/27 maart 2020
Ons lichaam is de beste leiddraad naar ons diepere zelf. Groei dient zich in eerste instantie lichamelijk te verankeren. De weg naar ons lichaam en de wijsheid ervan gaat voorbij onze mentale capaciteit .

Module 5 De beweging van geven en ontvangen – 23/24 april 2020
Focus van deze module is het ontwikkelen van verantwoordelijk in de beweging van geven en ontvangen.

Module 6 Levenskracht en leiderschap – 7/8 mei 2020
Onze geloofssystemen in stand houden kost ons energie. Deze systemen beperken ons vermogen om aanwezig te zijn. Het proces om er vrijer van te worden vergroot ons innerlijk leiderschap.

Module 7 Integratie  – 11/12 juni 2020
We geven erkenning aan ons leerproces voorbij woorden.  Achterom kijken en vooruit kijken. ‘Wat doe ik anders en hoe doe ik het nu ?’

Trainers

Ria Verlinden (B)
Ria is al meer dan 30 jaar Gestalttrainer, supervisor en psychotherapeute. Zij is opgeleid in systemisch werk, systemische rituelen en traditionele wijsheid. Zij geeft hoofdzakelijk workshops en opleiding in opstellingen in relatie tot familie, werk en de bredere verbindingen in gemeenschap. Ria begeleidt tevens vrouwencirkels en is begaan met vrouwelijk leiderschap.

Bart De Coninck (B)
Bart is arts, psychotherapeut en relatietherapeut. Hij is opgeleid in Gestalt, systemisch werk en reconstructief werk. Hij is de oprichter van Eigenkleur, een groepspraktijk voor systemische coaching en therapie. Hij is de directeur van de Reconstructive School Belgium, de Belgische tak van RIIHS, de internationale reconstructive school opgericht door Carola Castillo. Hij begeleidt mannencirkels, workshops en geeft opleiding in reconstructief werk en leiderschapstrajecten.

Praktische info:

Locatie: Provinciaal Vormingsinstituut Malle (B)

Data: 
28 & 29 nov 2019
9 & 10 jan 2020
20 & 21 feb 2020
26 & 27 maart 2020
23 & 24 april 2020
7 & 8 mei 2020
11 & 12 juni 2020

Aanmelding: Ria Verlinden: info@the7thC.be

Whatsapp: +32 475 31 72 80

Organisatie: The 7th C Coaching & Communication