Re-Connect

Workshops en lezingen algemeen

Plaatsen beschikbaar

Wanneer

24 en 25 oktober 2020

Waar

Praktijk Westmalle
Centrum Het Midden

Eekhoorndreef 18
2390 Westmalle

Door wie

Wat kan je verwachten

In deze workshop word je uitgedaagd om met andere ogen naar jezelf te kijken, om een ander perspectief te ervaren.

“Ik hou elke dag een beetje meer van mezelf in alles wat ik ben….”

Van in onze kindertijd dragen wij als mens overlevingssystemen mee. Dit zijn aangeleerde patronen, manieren waarop ik als kind voor mezelf een zo groot mogelijk veiligheid creëerde. Ik overleefde door mezelf opzij te zetten, door mijn plek weg te geven. Het is mijn comfort-zone.In onze Westerse wereld betekent dit voor de meeste mensen dat ze makkelijker met hun mentale brein en denken in contact komen dan met de wijsheid en de kracht die in ons lichaam zit.

MEER MIJN PLEK INNEMEN   

in mijn job of functie
  In mijn partnerrelatie
als ouder
in de verschillende groepen waarbinnen ik mij beweeg

Werkvormen

In deze workshops worden een brede waaier van werkvormen en theoretische kaders gebruikt. De belangrijkste hiervan wortelen in het reconstructieve werk van Carola Castillo en in de archetype-werk van Carl Gustav Jung.

Reconstructive is een efficiënt werkmiddel om overlevingspatronen te transformeren. Een overlevingspatroon is datgene wat ik mezelf als kind aanleerde. Het is mijn comfortzone. Hierin ervaar ik weinig levenskracht en van hieruit kan ik moeilijk moed, eigenliefde en leiderschap ontwikkelen.

De archetypes van Jung zijn specifieke structuren uit het collectief onbewuste. Een archetype is als het ware ingegroefd in de psyche van elke mens door gelijkaardige ervaringen van alle mensen van alle tijden. Daarom zijn archetypes universeel en niet tijdsgebonden. Meer bewustzijn over onze specifieke relatie tot deze archetypes maakt krachtiger.

Tutorial

Bart over ontwikkeling en groei