De Kracht van de Cirkel

Workshops voor vrouwen

Plaatsen beschikbaar

Wanneer

vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juli

Waar

Praktijk Westmalle
Centrum Het Midden

Eekhoorndreef 18
2390 Westmalle

Door wie

Wat kan je verwachten

In deze workshop onderzoeken we de verbindende kracht van rituelen, de betekenis ervan in ons dagelijks leven, in werksituaties en op bijzondere momenten. We gaan op zoek naar het erfgoed van jou als vrouw. We verzorgen onze littekens en eigenen onze volledige kracht toe. Door de creativiteit en kracht van jouw eigenheid te (h)erkennen en ruimte te bieden via rituelen, komt jouw potentie ten volle tot leven.

Thema’s die we zullen ontmoeten zijn:

  • Waarin zijn jouw voorouders beschikbaar?
  • In welke levensfase bevind je je nu?
  • Wat is er achter jou beschikbaar voor jouw volgende stap?
  • Wat vraagt om integratie ?
  • Wat heb je aan kwaliteiten en waar zet je ze in?
  • Het eren van moeder aarde, de grootmoeders.
  • Welke droom wil je tot leven brengen en verbinden met het grotere geheel?

Vanuit het levenswiel kijken wij in deze zomerdagen naar wat er was, is en naar je toekomt.  Als aanmoediging om jouw potentie ten volle te leven. Het wiel leidt ons langs de aspecten en fases van vrouw zijn. Alle diversiteit die we in ons dragen en meebrengen vindt zijn plek.

Via Reconstructive willen we onze intuïtie vergroten. Het lichaam wordt in een groepsdynamisch experiment ingezet.  Ware emoties zetten ons in beweging. We tunen in op het collectieve bewustzijn. En vandaaruit wordt ons gewaarzijn groter en verandert onze perceptie.  Dan wordt het onderscheid duidelijk tussen overleven en leven.

Wat brengt deelname?

  • Op persoonlijk vlak: het zichtbaar(der) worden in datgene wat je te bieden hebt en van daaruit je plek (meer) in te kunnen nemen.
  • In de directe omgeving: een andere kwaliteit van verbinding met je dierbaren in de privésfeer en je relaties in het zakelijke veld.
  • Voor het grotere geheel: de hedendaagse maatschappij en economie heeft vrouwelijk engagement en bijdrage van vrouwen nodig om naar een andere vorm en mate van onderlinge verbondenheid te groeien.

Doelgroep

Vrouwen van alle leeftijden, achtergrond, culturen en opleiding: grootmoeders, (stief-moeders, dochters, kleindochters.

Maximaal aantal deelneemsters 16, minimum 10.

Begeleiding

Ria Verlinden (°1951) Ria Verlinden heeft een langdurige relatie met Zuid-Afrika en begon haar carrière als jonge vrouw in de diamantsector in Antwerpen. Dertig jaar geleden heeft ze een switch gemaakt en is ze getraind als gestalttherapeut, trainer en supervisor. Haar eerste contact -30 jaar geleden- met Joska Soos, een traditionele Sjamaan, heeft een diepe indruk achtergelaten. Van hem heeft ze haar sjamanendrum mogen ontvangen. Als trainer in Gestalt en Systemisch werk heeft zij ervaring in België, Nederland, Tsjechië, Zuid-Afrika e.a. Afkomstig uit een groot gezin voelt ze zich comfortabel in het werken met groepen. Meer en meer wordt er een beroep op haar gedaan door organisaties en bedrijven om teams te begeleiden en supervisie te geven  m.b.t.  leiderschapsthema’s.  In haar eigen ontwikkeling is er veel ruimte voor stilte en meditatie.

Livia De Vos (°1974) Livia De Vos heeft een achtergrond van sociale verpleegkunde.  Heel snel werd duidelijk dat het psychische aspect van de mens haar verdere pad zou bepalen.  Eens ze afgestudeerd was begon ze als jonge vrouw aan een Gestalt psychotherapie opleiding. Doorheen de jaren daarna hebben ervaring in de geestelijke gezondheidszorg, de start als zelfstandige in een groepspraktijk en verdere bijscholingen, haar verder gevormd.  Een belangrijk aspect hierin is altijd de taal van het lichaam geweest.  En dan was het weer tijd voor een nieuwe belangrijke toevoeging, Systemisch werk. Om vervolgens, een paar jaar geleden in contact te komen met Reconstructive.  Wat haar gegrepen heeft, er was geen weg naast.  Al wat ze in zich meedraagt probeert ze te integreren in haar werk.

 

Begeleiding (info/aanmelding) :

Ria Verlinden – 0475/317 280 – info@the7thc.be

Livia De Vos – 0472/225 765 – livia@reconstructiveschool.be